Maak kennis met de architect van het Rijksmuseum. Het Cuypershuis vertelt het verhaal van Roermondenaar Pierre Cuypers (1827-1921). In dit museum kun je meekijken over de schouder van deze beroemde architect om te ontdekken hoe hij te werk ging. Niet alleen zijn persoon en karakter komen naar voren, ook is er aandacht voor zijn avontuurlijke drang naar vernieuwingen en zijn inspiratiebronnen. Naast de museumcollectie is er bijvoorbeeld historisch fotomateriaal te zien. Een introductiefilm, luisterpunten en interactieve elementen zorgen voor een veelzijdige ervaring.

Een museum in een bijzonder gebouw
Het museum is gevestigd in Cuypers’ oorspronkelijke woonhuis en ateliers. In 1853 bouwde hij dit complex net buiten de Roermondse binnenstad. Hier was destijds genoeg ruimte om zijn ambitieuze plannen te kunnen uitvoeren. Tegenwoordig wordt Cuypers vooral genoemd als architect van het Rijksmuseum, het Centraal Station van Amsterdam, Kasteel de Haar in Haarzuilens en de restauratie van de Ridderzaal in Den Haag.

Openingstijden
Het Cuypershuis is momenteel voor het publiek gesloten i.v.m. een herinrichting. In het najaar staat de heropening gepland. Je kunt ondertussen natuurlijk wel vanuit thuis onze website en sociale media bezoeken om de online collectie te bekijken. Dat is ook zeker de moeite waard!

Het Cuypershuis

Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG Roermond

Het Cuypershuis
  Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond

  www.cuypershuis.nl
  museum@roermond.nl
  0475-359102